Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /www/webvol18/uq/wgca5c86glw336k/stockholmsea.com/public_html/includes/menu.inc).

Hyra båt i Stockholms skärgård

Hyra båt

Att hyra en båt en eller flera veckor är ett utmärkt alternativ om du själv inte äger en båt. Det behöver inte bli dyrt om ni är fler som delar på kostnaden och ni slipper underhåll samt andra fasta avgifter som uppkommer då man äger en båt. I Stockholm finns ett stort utbud av företag som hyr ut både segelbåtar och motorbåtar. Det finns även förmedlare som hyr ut privatägda båtar.

Att tänka på när du hyr båt

Det är billigare att hyra båt direkt från en privatperson, men det kräver att man är lite extra vaksam. Innan du betalar hyressumman krävs en ingående besiktning, se över utrustningslistan samt kontrollera att försäkringen gäller även då båten hyrs ut. Det är dyrare, men tryggare att hyra från en etablerad uthyrningsfirma då de har fler båtar att välja mellan och skulle båt eller utrutning gå sönder finns personal som kan åtgärda problemen. Oavsett om du hyr från en privatperson eller en professionell uthyrare kontrollera noggrant båt och utrustning, speciellt viktigt är brandsläckare, förtöjningstampar och ankare. Du ska tillsammans med uthyraren syna båten och skriva upp eventuella skador i ett besiktningsprotokoll.

Nedan har vi samlat ett par av platserna du kan hyra båt i Stockholms skärgård

 

Bavaria Charter

Här kan du välja bland ett stort antal Bavaria modeller. Sajten har en sökmotor för modell samt datumperiod, så du hitta en båt enligt dina önskemål
http://www.bavariacharter.se/

 

Sailon Båtuthyrning - för dig som vill ha det lilla extra

Hos Sailon kan du hyra en båt eller hyra ut din båt. Vi hjälper dig med
allt det praktiska och du njuter av en upplevelse på sjön eller får ett
tillskott i kassan om du hyr ut.
Vi kan även anordna event utifrån dina önskemål- kontakta oss så får du
veta mer. Läs mer på Sailon.se

 

sBoats.com

sBoats.com är en webbplats som förmedlar båtar på flera platser i världen bland annat i Stockholms skärgård. Här kan du som privatperson eller företag också ansluta dig till deras tjänst för att hyra ut din båt.
http://www.sboats.com/

 

Rederi AB Karlshill

Karlshill erbjuder båtcharter och båtuthyrning.
http://karlshill.se/

 

Aqua Charter

Aqua Charter erbjuder segling i grupp både privat eller för företag.
http://www.aquacharter.se/

 

Förarintyg

Förarintyget är ett krav om du vill hyra en båt utomlands och kommer snart vara obligatoriskt vid hyra av båt i Sverige. Kurser inom båt och sjö